Сенатът на САЩ прие снощи законопроект за държавните разходи на обща

...
Сенатът на САЩ прие снощи законопроект за държавните разходи на обща
Коментари Харесай

Сенатът утвръди държавни разходи на САЩ от $1,66 трилиона. $44,9 милиарда са за Украйна

Сенатът на Съединени американски щати одобри нощес законопроект за държавните разноски на обща стойност 1,66 трилиона $ до 30 септември 2023 година, в които влизат и 44,9 милиарда $ помощ за Украйна, съобщи Си Ен Ен.

Пакетът планува 772,5 милиарда $ за национални стратегии, несвързани с защитата и 858 милиарда $ за финансиране на защитата.

Той включва близо 44,9 милиарда $ за военна, икономическа и филантропична помощ за Украйна и за съдружниците в НАТО и около 40 милиарда $ за отговор на стихийни бедствия.

По-рано Сенатът одобри корекция към законопроекта, която разрешава да бъдат предадени на Украйна замразените активи на съветски олигарси в Съединени американски щати.

Сенаторите изпратиха законопроекта за утвърждение в Камарата на представителите, съобщи Ройтерс. Ако тя също го утвърди, законопроектът ще бъде изпратен на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за автограф и след подписването ще се трансформира в настоящо законодателство.  

Приемането на законопроекта бе забавено, откакто сенаторът реакционер Майк Лий от Републиканската партия внесе в сряда вечерта корекция, с която се цели закъснение на имиграцията. Този ход накара демократите да предложат конкурентна корекция, с която се искаше увеличение на финансирането на разнообразни правоприлагащи органи, които работят по границата.

И двете ремонти не бяха признати, което на процедура разреши на законодателите да продължат с процедурата по приемането на законопроекта.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР